O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Sałatka z różnych sałat i z grzybami eryngii ( dla 4 osób)
- 2 świeże eryngii
- 1 łyżka oleju lub masła klarowanego do smażenia
- Sól, pieprz
- Zestaw dowolnych sałat- 4 porcje
- Sos sałatkowy: olej , przyprawy
Sposób wykonania:
Eryngii pokroić na plasterki na grubość ok. 1 cm, przyprawić wg uznania,
usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zestaw sałat przygotować i wymieszać z swoim ulubionym sosem sałatkowym,
posypać przygotowanymi grzybami.
Podawać jako samodzielne danie, z pieczywem lub jako dodatek.
Eryngii pokroić na plasterki na grubość ok. 1 cm, przyprawić wg uznania,
usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zestaw sałat przygotować i wymieszać z swoim ulubionym sosem sałatkowym,
posypać przygotowanymi grzybami.
Podawać jako samodzielne danie, z pieczywem lub jako dodatek.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=78#sigFreeIdbf987c0ed3
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=78#sigFreeIdbf987c0ed3
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII