O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Eryngii zawijane w plastrach sera
- 2 świeże eryngii
- kilka kawałków kolorowej papryki
- 4 plastry sera (gouda, rycki, edamski)
- olej do smażenia, sól , pieprz, zielenina do dekoracji
Sposób wykonania:
Pokrojone wzdłuż przyprawione eryngii smażymy z 2 stron.
Na plastrach sera układamy eryngii i pokrojoną w wąskie paski kolorową paprykę.
Zwijamy ciasno plastry sera wraz z grzybami i papryką (można spiąć wykałaczką).
Smażymy nadziane roladki serowe na patelni , na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron,
możemy zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku lub też grillować.
Podajemy z pieczywem i warzywami.
Pokrojone wzdłuż przyprawione eryngii smażymy z 2 stron.
Na plastrach sera układamy eryngii i pokrojoną w wąskie paski kolorową paprykę.
Zwijamy ciasno plastry sera wraz z grzybami i papryką (można spiąć wykałaczką).
Smażymy nadziane roladki serowe na patelni , na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron,
możemy zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku lub też grillować.
Podajemy z pieczywem i warzywami.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=77#sigFreeIde82933d668
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=77#sigFreeIde82933d668
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII