O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
GRUPA HAJDUK sp. z o.o. PODŁOŻE DO PIECZAREK sp.k.
Jest to pierwszy zakład, który dał początek całej naszej organizacji.
Produkcja dobrych pieczarek rozpoczyna się od produkcji bogatego, organicznego podłoża. Proces kontrolowany na każdym etapie produkcji, używanie wysokiej jakości surowców, proces pasteryzacji w tunelach, przerost w masie i dobra okrywa to kluczowe czynniki decydujące o wysokim plonie.
Źródła wysokiej jakości podłoża to:
- wiedza i rozumienie procesów mikrobiologicznych
- szczególna dbałość o odpowiednią jakość surowców
- informacja zwrotna pochodząca z naszych pieczarkarni
- pełna kontrola komputerowa i laboratoryjna procesów technologicznych
- wysoka dyscyplina orgarnizacyjna
Zaczynaliśmy produkcję od tzw. kompostu zielonego, gdzie pasteryzacja odbywała się w pryzmach.
W kolejnych latach nastepowało ciagłe doskonalenie w coraz w bardziej zaawansowane technologie.
Obecnie produkujemy podłoże fazy III (przerost w masie), podłoże przerośnięte grzybnia pieczarek.
Od stycznia 2005 roku rozpoczęliśmy produkcje w fazie IV. Produkcja IV fazy to najbardziej zawansowana technologia w produkcji pieczarek, gdzie zadaniem odbiorcy to poprawnie przeprowadzić zbiór i zwiazaną z tym pielęgnację, łączy się z tym znacznie większa odpowiedzialność za wyniki produkcyjne. Przejęcie tak dużej odpowiedzialności stało sie możliwe dzięki wieloletniemu doświadczeniu jak i wysoko wykwalifikowanej kadrze w naszej firmie.
Nie ustajemy w unowocześnianiu metod produkcji i zarządzania, aby nasz produkt był niezawodny i miał powtarzalne parametry.
Wymaga to od nas stosowania do produkcji specjalistycznego sprzętu o wysokich wymaganiach technicznych i jakościowych. Często jest to sprzęt naszej własnej produkcji, konstruowany w własnych warsztatach. Wiele specjalistycznych budynków i budowli wykonanych jest przez własna grupę budowlaną. Posiadanie takiego zaplecza pozwala na zastosowanie wielu unikatowych rozwiazań technicznych i technologicznych , a to umożliwia uzyskać najwyższą jakość produktu, która zawsze była i jest najwyższym priorytetem działania firmy.
Każdy etap procesu produkcyjnego jest pod stałą kontrolą laboratoryjną, a jego przebieg jest nadzorowany przy użyciu specjalistycznych skomputeryzowanych urządzeń.