O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Pieczarki z grilla faszerowane z serem
-
pieczarki duże otwarte ( 60-100 mm) po 2 -4 szt. na osobę)
-
1 łyżka masła klarowanego
-
ser typu camembert
-
cebulka , natka pietruszki
-
przyprawy wg. uznania
-
starty ser do posypania
-
tacka do grillowania
Sposób przyrządzania: Sporządzić farsz: z pieczarek usunąć nóżki, pokrojone podsmażyć z cebulką, dodać ser pleśniowy, mieszając na ogniu aż do jego rozpuszczenia i połączenia z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku. Dodać pokrojoną natkę pietruszki lub inną zieleninę. Kapelusze pieczarek oprószyć solą I pieprzem ziołowym, wypełnić farszem, posypać startym serem. Grillować na tacce, przykrytą folią aluminiową lub zapiekać w piekarniku. Można przyozdobić kolorowymi warzywami i zieleniną. Podawać z ulubionymi warzywami.
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/83-pieczarka-z-grilla-faszerowane-z-serem#sigFreeId715f7d64a4