O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Pieczarka grillowana
-
pieczarki duże otwarte (60-100 mm) po 4 szt/osobę
-
masło klarowane
-
czosnek
-
sól , pieprz do smaku
-
zielenina (pietruszka, koperek lub inne ulubione zioła)
Sposób przyrządzania:
Kapelusze pieczarek przyprawić solą , pieprzem lub inną ulubioną przyprawą. Masło rozgrzać w naczyniu wraz z rozdrobnionym czosnkiem, odstawić, dodać posiekaną zieleniną. Czosnkowe masełko nanieść na każdy kapelusz pieczarki z obu stron, grillować na tacce, można też usmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku. Pieczarkę grillujemy lub smażymy szybko ok. 2-3 minut i zaraz podajemy na talarze.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/82-pieczarka-grillowana#sigFreeId9680dab349
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/82-pieczarka-grillowana#sigFreeId9680dab349