Tarafbet giriş Personalize Gifts Perosnalize Name Necklace High Quality Personalized Jewelry Best Personalized Jewelry and Gifts Ümraniye escort Kadıköy escort Bets10 giriş ankara asfalt ankara asfalt ankara asfalt ankara asfalt İstanbul özel kız öğrenci yurdu Ankara özel erkek öğrenci yurdu electrospinning setup atomic layer deposition senetle araba hazır asfalt Ankara hurda Atriyal Fibrilasyon Almanca Kursu ankara iç mimarlık ankara seo hizmeti ısıtıcı kablo vertical shaft impact pt100 ankara boşanma avukatı ankara endoskopi kat arabası trafo Dunnage Bags pcr testi ankara glutatyon serum özel bakım merkezleri kapitone mont şahıs şirketi kurmak circular saw blade karadeniz turlari soğuk asfalt kayseri hurda senetle araba fethiye escort Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 

Pieczarkowe ślimaczki ( 4 porcje, czas przygotowania 30 minut)

 

400 g pokrojonych pieczarek

8 szt makaronowych ślimaków

2 łyżki oleju

200 g szpinaku świeżego lub mrożonego

2-3 ząbki czosnek,

1 szt cebula

4 łyżki startego sera parmezanu

 

Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać pieczarki, smażyć, mieszając od czasu do czasu aż cała wilgoć wyparuje, doprawić do smaku.

Makaronowe ślimaki ugotować w osolonej wodzie.

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na łyżce oliwy, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem.

Ugotowane ślimaki napełniać szpinakiem i pieczarkami.

Napełnione ślimaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, posypać startym serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku ( do 200 st. C) przez ok. 10- 15 minut.

 




powrót do przepisów


 
.