bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 

Pieczarkowe ślimaczki ( 4 porcje, czas przygotowania 30 minut)

 

400 g pokrojonych pieczarek

8 szt makaronowych ślimaków

2 łyżki oleju

200 g szpinaku świeżego lub mrożonego

2-3 ząbki czosnek,

1 szt cebula

4 łyżki startego sera parmezanu

 

Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać pieczarki, smażyć, mieszając od czasu do czasu aż cała wilgoć wyparuje, doprawić do smaku.

Makaronowe ślimaki ugotować w osolonej wodzie.

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na łyżce oliwy, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem.

Ugotowane ślimaki napełniać szpinakiem i pieczarkami.

Napełnione ślimaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, posypać startym serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku ( do 200 st. C) przez ok. 10- 15 minut.

 




powrót do przepisów


 
.