MARYNOWANE PIECZARKI Z KURCZAKIEM I RUKOLA
karadeniz turları ankara web tasarim ingilizce kursu ankara ic mimarlık istanbuldan haberler ankarada haber turkiye gundem haber son dakika guncel haber bugunun haberleri baget yuzuk Free Porn kahramanmaras masaj salonu masaj salonu escort bayan

        

 
 
 

 

Marynowane pieczarki z kurczakiem i rukola
(4 porcje, czas przygotowania: 24minuty)

  • 400g pokrojonych pieczarek

  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek

  • 1 czerwona papryczka chilli

  • 1 zielona papryczka chilli

  • Sok z 2 limonek

  • 1 łyżeczka cukru pudru

  • Mięso z kurczaka pieczone lub z grilla

  • 1 garść rukoli

  1. Wymieszaj oliwę i papryczki na patelni na średnim ogniu. Smaż , często mieszając, przez 4 minuty, do czasu gdy olej będzie gorący. Usuń z ognia. Dodaj ¼ szklanki soku z limonki i cukier, dopraw solą i pieprzem.

  2. Umieść pieczarki w dużej misce. Wlej 3/4 ciepłego dressingu, delikatnie wymieszaj. Przykryj i pozostaw na 30 minut w marynacie, mieszając co 10 minut.

  3. Mięso z kurczaka( bez kości i skóry) pokrój na kawałki. Dodaj go razem z rukolą do pieczarek, delikatnie wstrząśnij aby wymieszać.

  4. Przełóż sałatkę do naczynia, polej pozostałym dressingiem, dopraw solą i pieprzem                





powrót do przepisów


 
.