bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 

Zupa krem z pieczarek (4 porcje, czas przygotowania: 30min)

  • 700 g pokrojonych pieczarek

  • 60 g masła

  • 1 średnia pora (przekrojona wzdłuż i dość cienko pokrojona)

  • 2 ząbki czosnku (zgnieciony)

  • 4 szklanki bulionu drobiowego

  • 1 łyżka mąki

  • 2/3 szklanki gęstej śmietany

  • 1/3 szklanki posiekanej pietruszki

  1. Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu do czasu aż masło zacznie się pienić. Dodaj porę oraz czosnek, smaż, często mieszając, przez 3-4 minuty do czasu gdy pora będzie miękka.

  2. Dodaj pieczarki. Przykryj i gotuj, sporadycznie mieszając, przez 10 minut lub do czasu jak pieczarki będą miękkie/delikatne. Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, przez 2 minuty.

  3. Zdejmij rondel z ognia. Stopniowo dodawaj bulion, ciągle mieszając. Postaw rondel z powrotem na średnio mocnym ogniu, przykryj i doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego. Odkryj i gotuj przez 10 minut albo do czasu gdy troszkę zgęstnieje.

  4. Usuń z ognia. Przypraw do smaku, solą i pieprzem, przed podaniem można dodać śmietanę, Zupę można zblendować i podawać jako zupę- krem. Wówczas na koniec wymieszaj ze śmietaną i z pietruszką. Przywróć na średni ogień, gotuj, mieszając, bez doprowadzenia do wrzenia, do gorącego. Serwuj z chrupkim pieczywem.

 




powrót do przepisów


 
.