Tarafbet giriş Personalize Gifts Perosnalize Name Necklace High Quality Personalized Jewelry Best Personalized Jewelry and Gifts Ümraniye escort Kadıköy escort Bets10 giriş ankara asfalt ankara asfalt ankara asfalt ankara asfalt İstanbul özel kız öğrenci yurdu Ankara özel erkek öğrenci yurdu electrospinning setup atomic layer deposition senetle araba hazır asfalt Ankara hurda Atriyal Fibrilasyon Almanca Kursu ankara iç mimarlık ankara seo hizmeti ısıtıcı kablo vertical shaft impact pt100 ankara boşanma avukatı ankara endoskopi kat arabası trafo Dunnage Bags pcr testi ankara glutatyon serum özel bakım merkezleri kapitone mont şahıs şirketi kurmak circular saw blade karadeniz turlari soğuk asfalt kayseri hurda senetle araba fethiye escort Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 

 

Risotto pieczone w piekarniku ( 6 osób, czas przygotowania: 30 minut)

  • 400g pokrojonych pieczarek

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 duża pora pokrojona w półksiężyce

  • 2 ząbki czosnku rozgniecione

  • 2 szklanki ryżu

  • 4 szklanki bulionu drobiowego

  • 1 garść szpinaku, pokrojone liście ( może być mrożony)

  • skórka z 1 cytryny drobno starta

  • 2 łyżki pietruszki posiekanej

  • 60g parmezanu drobno startego

  1. Rozgrzać piekarnik do 180˚C. Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Dodaj porę, czosnek i pieczarki. Smaż, mieszając od czasu do czasu, przez 3 minuty albo do miękkości. Wymieszaj z ryżem i gotuj przez 1 minutę. Dodaj bulion i doprowadź do wrzenia.

  2. Usuń z ognia. Przykryj pokrywką albo folią. Zapiekaj przez 18-20 minut lub do czasu gdy bulion w większości wyparuje.

  3. Dodaj i wymieszaj szpinak, skórkę z cytryny i pietruszkę. Przykryj i pozostaw na 3 minuty lub gdy szpinak „zwiędnie” i wyparuje bulion. Wymieszaj z parmezanem, dopraw solą i pieprzem. Podawaj.





powrót do przepisów


 
.