bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 

Roladki z kurczakiem i pieczarkami (36 porcji, czas przygotowania: 26 min)

  • 400 g pokrojonych pieczarek

  • 400 g zmielonego mięsa drobiowego

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 pęczek szczypiorku

  • 1 szklanka bułki tartej

  • ½ szklanki pietruszki zielonej

  • 3 płaty ciasta francuskiego

  • 2 łyżki sezamu

  • Słodki sos chilli

  1. Oliwę rozgrzać na patelni na dużym ogniu. Dodać pieczarki, smażyć, mieszając od czasu do czasu aż cała wilgoć wyparuje. Przełożyć do dużej miski i pozostawić do wystygnięcia.

  2. Do pieczarek dodać zmielone mięso, szczypiorek, 1 jajko, bułkę tartą oraz pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, mieszać aż składniki będą dobrze połączone.

  3. Na rozwinięty prostokąt ciasta ( ½ płata) nakładać farsz. Zawinąć ciasto z nadzieniem, docisnąć. Powtórzyć czynność z pozostałym ciastem i farszem. Posmarować wierzch jajkiem i posypać sezamem. Pociąć każdy rulon na sześć małych roladek. Umieścić na przygotowanych blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Piec przez 18-20 minut w nagrzanym piekarniku do 200 st. C , do czasu aż się ciasto zarumieni. Podawać ze słodkim sosem chilli.

Porada:Roladki można przygotować wcześniej i mogą być zamrożone na końcu trzeciego kroku albo upieczone i pozostawione do całkowitego wystygnięcia i wówczas zamrożone. Roladki mogą być przechowywane w hermetycznych opakowaniach maksymalnie przez 3 miesiące.

.