O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Pieczarka panierowana
Produkty( na 5 osób):
- pieczarki świeże (duże) 50 dag
- ser żółty 15 dag
- bułka tarta 3-4 łyżki
- natka zielonej pietruszki 1 pęczek
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
Plastry pokrojonych pieczarek przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w posiekanej zielonej pietruszce. Na każdy plaster pieczarki położyć plaster sera o wielkości plastra pieczarki. Panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, rozpoczynając od strony pieczarki bez sera. Podawać jako dodatek lub samodzielne danie.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/37-pieczarka-panierowana#sigFreeIdfbe4282184