O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Sałatka z pieczarek „wiosenna”
Produkty( 4-6 osób):
- pieczarki świeże 50 dag
- ogórek świeży 10 dag
- szczypiorek 1 mały pęczek
- koperek 1 mały pęczek
- rzodkiewka 1 pęczek
- sól, pieprz lub vegeta
- majonez 1 łyżka
- jogurt 1 łyżka
Sposób wykonania:
Świeże pieczarki pokroić w wzdłuż osi do osobnego naczynia, warzywa opłukać i pokroić w niewielkie talarki lub kostkę, szczypiorek posiekać. Tuż przed podaniem pokrojone pieczarki i warzywa połączyć razem z sosem z jogurtu i majonezu, przyprawić do smaku. Sałatkę stosować jako samodzielne danie lub dodatek czy przystawkę.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/35-salatka-wiosenna-z-pieczarek#sigFreeIdebf45cb0f0
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/35-salatka-wiosenna-z-pieczarek#sigFreeIdebf45cb0f0