LECZO
karadeniz turları ankara web tasarim ingilizce kursu ankara ic mimarlık istanbuldan haberler ankarada haber turkiye gundem haber son dakika guncel haber bugunun haberleri baget yuzuk Free Porn kahramanmaras masaj salonu masaj salonu escort bayan

        

 
 
 

Leczo pieczarkowe

Produkty( na 4-5 osób):

  • pieczarki świeża  50 dag
  • cukinia 30 dag
  • papryka świeża 10 dag
  • pomidor 10 dag
  • kiełbasa typu mielonka 20 dag
  • cebula  20 dag
  • czosnek  1 ząbek
  • natka  pietruszki lub koperku
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzany olej, posolić dodać przyprawy, smażyć aż odparuje woda. Kiełbasę pokroić kostkę i także podsmażyć.  Dodać do niej kolejno: pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę, podsmażone pieczarki,  cukinię i obranego ze skórki pomidora. Dusić razem przez ok. 15 minut, przyprawić do smaku na koniec posypać zielonym koperkiem. Leczo można spożywać jako samodzielne danie obiadowe lub z dodatkami kaszy, makaronu, ryżu lub pieczywa.

 
.