O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Tosty z pieczarkami
Produkty( 4 osoby):
- pieczarki świeże( o średnicy 4-5 cm) 8 szt
- chleb tostowy 8 kromek
- cebulka 10 dag
- natka pietruszki 1 pęczek
- ser żółty 8 plastrów
- liście zielonej sałaty 10 szt
Sposób wykonania:
Z pieczarek usunąć ogonki. Cebulkę pokroić i zeszklić na tłuszczu. Kapelusze pieczarek wewnątrz posypać solą i pieprzem. Do kapeluszy nałożyć cebulkę i posiekana zielona natkę pietruszki. Na środku kromek tostowego chleba włożyć doprawiony kapelusz pieczarki , na wierzch położyć plaster sera. Zapiekać w piekarniku lub w tosterze. Gotowe tosty układać na półmisku z zielona sałatą.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/33-tosty#sigFreeIdb1643d1ff8
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/33-tosty#sigFreeIdb1643d1ff8