PIECZARKI ZE SZPINAKIEM
karadeniz turları ankara web tasarim ingilizce kursu ankara ic mimarlık istanbuldan haberler ankarada haber turkiye gundem haber son dakika guncel haber bugunun haberleri baget yuzuk Free Porn kahramanmaras masaj salonu masaj salonu escort bayan

        

 
 
 

Pieczarki ze szpinakiem

Pieczarki ze szpinakiem (produkty na 2-4 osób)

o    świeże pieczarki  50 dag

o    szpinak świeży lub mrożony( najlepiej  w liściach) 50 dag

o    masło 10 dag

o    ser topiony lub parmezan  10 dag

o    śmietanka 2-3 łyżki

o    czosnek 1 ząbek

o    cebula( niewielka)  1 szt.

o    sól, pieprz,

Sposób wykonania:

Świeże pieczarki pokroić w talarki. Wrzucić na rozgrzane masło i zaraz posolić, gdy odparują, można lekko podsmażyć, ale nie rumienić! Na maśle zeszklić pokrojoną cebulkę i czosnek, dodać świeży umyty szpinak ( bez ogonków!). Jeżeli będzie to szpinak mrożony, rozmrozić go przed duszeniem. Szpinak dusić razem z cebulką i czosnkiem do odparowania. Lekko posolić, dodać ser i śmietankę i dusić ok. 5 minut. Szpinak  można pomieszać  razem z podsmażonymi pieczarkami, lub podać na jednym półmisku, kładąc obok siebie szpinak i pieczarki. Szpinak z pieczarkami  można stosować jako dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, ryżu, lub jako samodzielne danie.

 

.