bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 

Gołąbki z pieczarkami

Produkty( na 5-6 osób):

  • pieczarki  świeże  1kg
  • ryż 15 dag
  • kasza 15 dag
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cebula 2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • kapusta włoska lub biała 1 główka
  • kostka rosołowa 1 szt
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Sposób wykonania:

Z kapusty wyciąć głąb. Obgotować  ją w osolonej wodzie, oddzielić pojedyncze liście( zbyt duże liście przekroić na pół). Pieczarki podsmażyć , przyprawić, zmielić lub drobno posiekać. Ryż i kaszę ugotować na sypko, cebulę podsmażyć za złoty kolor, czosnek zmiażdżyć . Z tych wszystkich produktów przygotować  masę, dodając umyte, rozbite jaja i bułkę tartą. Przyprawić ją  do smaku solą , pieprzem. Wyrobioną  masę zawijać w sparzone liście kapusty. W brytfance , głębokiej patelni lub garnku sporządzić  wywar z kostki rosołowej i koncentratu pomidorowego. Układać  ciasno gołąbki, jeden przy drugim. Dusić pod przykryciem w czasie od 0,5- 0,45 minut lub zapiekać w piekarniku.

 

.