O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Zupa pieczarkowa z lanymi kluseczkami
Produkty( na 5-6 osób):
- pieczarki świeże 50dag
- masło 1 łyżka
- kostka rosołowa
- mąka pszenna 2 łyżki
- jaja 2 sztuki,
- śmietana słodka ½ szklanki,
- natka pietruszki 1 pęczek
Sposób wykonania:
Pokrojone pieczarki wrzucić na rozgrzane masło, posolić. Dusić ok. 10-15 minut. Z kostki rosołowej przygotować wywar. Do wywaru wrzucić uduszone pieczarki i gotować 15 minut. Z jajek i mąki zrobić ciasto na lane kluseczki. Ciasto „lać” na gotującą się zupę, po czym odstawić, dodać śmietanę i posiekaną zieleninę .Przyprawić do smaku sola i pieprzem.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/26-zupa-pieczarkowa#sigFreeId0bf3d2937b
https://hajduk.pl/index.php/14-przepisy-kulinarne/26-zupa-pieczarkowa#sigFreeId0bf3d2937b