ZUPA PIECZARKOWA
karadeniz turları ankara web tasarim ingilizce kursu ankara ic mimarlık istanbuldan haberler ankarada haber turkiye gundem haber son dakika guncel haber bugunun haberleri baget yuzuk Free Porn kahramanmaras masaj salonu masaj salonu escort bayan

        

 
 
 

Zupa pieczarkowa z lanymi kluseczkami

Produkty( na 5-6 osób):

  • pieczarki świeże  50dag
  • masło 1 łyżka
  • kostka rosołowa
  • mąka pszenna   2 łyżki
  • jaja  2 sztuki,
  • śmietana  słodka ½ szklanki,
  • natka  pietruszki 1 pęczek

Sposób wykonania:

Pokrojone pieczarki wrzucić na  rozgrzane masło, posolić. Dusić ok. 10-15 minut. Z kostki rosołowej przygotować wywar. Do wywaru wrzucić uduszone pieczarki  i gotować 15 minut. Z jajek i mąki zrobić  ciasto na lane kluseczki. Ciasto „lać” na gotującą  się  zupę,  po czym odstawić, dodać  śmietanę i posiekaną  zieleninę .Przyprawić  do smaku sola i pieprzem.

 

.