O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
GRILLOWANE SZASZŁYKI
Z PIECZAREK WARZYW I MIĘSNYCH KULECZEK
- 20 dag pieczarek
- 20 dag mięsa mielonego ( z szynki, łopatki, drobiu)
- dowolne warzywa: papryka, brokuł, cukinia, cebula
- przyprawy wg uznania
- kilka patyczków do szaszłyków
Sposób przyrządzania: Mięso przyprawić do smaku, uformować z niego kuleczki wielkości orzecha włoskiego, pieczarkę w całości (mniejszą) lub połówkę (większą) nadziewać na patyczek, na przemian z warzywami i kuleczkami mięsnymi. Grillować na tacce lub zapiekać w piekarniku (ok. 20 min). Podawać z sezonowymi warzywami surowymi lub grillowanymi.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=89#sigFreeId5b2f54553d
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=89#sigFreeId5b2f54553d