O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Eryngii zawijane w szynce ( dla 4 osób)
- 2 świeże eryngii
- Kilka kawałków kolorowej papryki
- 4 spore plastry szynki
- Olej do smażenia
- Sól, pieprz
Sposób wykonania:
Pokrojone wzdłuż , przyprawione eryngii smażymy z 2 stron.
Na plastrach szynki układamy eryngii i pokrojoną w wąskie paski kolorową paprykę.
Zwijamy ciasno plastry szynki z grzybami i papryką,(można spiąć wykałaczką).
Smażymy roladki na patelni, możemy również zapiekać w nagrzanym piekarniku lub też grillować.
Podajemy z pieczywem i warzywami.
Pokrojone wzdłuż , przyprawione eryngii smażymy z 2 stron.
Na plastrach szynki układamy eryngii i pokrojoną w wąskie paski kolorową paprykę.
Zwijamy ciasno plastry szynki z grzybami i papryką,(można spiąć wykałaczką).
Smażymy roladki na patelni, możemy również zapiekać w nagrzanym piekarniku lub też grillować.
Podajemy z pieczywem i warzywami.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=76#sigFreeId86310c6a49
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=76#sigFreeId86310c6a49
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII