bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 
 

 

Eryngii ze szpinakiem  z sosem koperkowym.

  • 2  eryngii
  • Sól ,pieprz
  • Olej  lub masło klarowane do smażenia
  •  2 porcje mrożonego szpinaku ( 100 g)
Sos koperkowy:
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki 
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 100 ml śmietanki
  • 100 ml rosołu lub bulionu
  • Sól, pieprz
 
Sposób wykonania:
Pokrojone wzdłuż eryngii przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Przygotowujemy szpinak wg własnego ulubionego przepisu.

Sos koperkowy:   
w rondelku do roztopionego masła dodajemy mąkę, po rozgrzaniu  i połączeniu się dodajemy rosół lub bulion,
mieszając  energicznie rózgą, doprowadzamy do wrzenia, po czym  dodajemy śmietankę,
zielony posiekany koperek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem wg uznania.
Układamy na talerzu lub półmisku szpinak, usmażone eryngii i sos.

View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=75#sigFreeId2524c4fd53



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII

 
.