ERYNGII Z TOPINAMBUREM
karadeniz turları ankara web tasarim ingilizce kursu ankara ic mimarlık istanbuldan haberler ankarada haber turkiye gundem haber son dakika guncel haber bugunun haberleri baget yuzuk Free Porn kahramanmaras masaj salonu masaj salonu escort bayan

        

 
 
 
 

Eryngii z topinamburem

  • 2 eryngii
  • 8 bulw topinambura
  • Olej lub masło klarowane do smażenia
  • Sól ,pieprz
  • 1 łyżka zrumienionej bułki tartej
  • Natka zieleniny do przybrania
 
Sposób wykonania:
Topinambur obieramy i kroimy wzdłuż  w   1,5- 2 cm podłużne słupki, gotujemy ok. 7-10 minut w lekko osolonej wodzie.
W  tym czasie pokrojone  wzdłuż i przyprawione solą i pieprzem grzyby smażymy na  złoty kolor z dwóch stron.
Równocześnie  wszystko wyjmujemy na talerz lub półmisek,
topinambur posypujemy zrumienioną bułka tartą i roztopionym masłem.
Dekorujemy posiekaną zieleniną.

View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=74#sigFreeIdfbb4861f5e



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII

 
.