bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 
 

Eryngii z topinamburem

  • 2 eryngii
  • 8 bulw topinambura
  • Olej lub masło klarowane do smażenia
  • Sól ,pieprz
  • 1 łyżka zrumienionej bułki tartej
  • Natka zieleniny do przybrania
 
Sposób wykonania:
Topinambur obieramy i kroimy wzdłuż  w   1,5- 2 cm podłużne słupki, gotujemy ok. 7-10 minut w lekko osolonej wodzie.
W  tym czasie pokrojone  wzdłuż i przyprawione solą i pieprzem grzyby smażymy na  złoty kolor z dwóch stron.
Równocześnie  wszystko wyjmujemy na talerz lub półmisek,
topinambur posypujemy zrumienioną bułka tartą i roztopionym masłem.
Dekorujemy posiekaną zieleniną.

View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=74#sigFreeIdfbb4861f5e



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII

 
.