O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Eryngii z topinamburem
- 2 eryngii
- 8 bulw topinambura
- Olej lub masło klarowane do smażenia
- Sól ,pieprz
- 1 łyżka zrumienionej bułki tartej
- Natka zieleniny do przybrania
Sposób wykonania:
Topinambur obieramy i kroimy wzdłuż w 1,5- 2 cm podłużne słupki, gotujemy ok. 7-10 minut w lekko osolonej wodzie.
W tym czasie pokrojone wzdłuż i przyprawione solą i pieprzem grzyby smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Równocześnie wszystko wyjmujemy na talerz lub półmisek,
topinambur posypujemy zrumienioną bułka tartą i roztopionym masłem.
Dekorujemy posiekaną zieleniną.
Topinambur obieramy i kroimy wzdłuż w 1,5- 2 cm podłużne słupki, gotujemy ok. 7-10 minut w lekko osolonej wodzie.
W tym czasie pokrojone wzdłuż i przyprawione solą i pieprzem grzyby smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Równocześnie wszystko wyjmujemy na talerz lub półmisek,
topinambur posypujemy zrumienioną bułka tartą i roztopionym masłem.
Dekorujemy posiekaną zieleniną.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=74#sigFreeIdfbb4861f5e
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=74#sigFreeIdfbb4861f5e
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII