O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Eryngii z serem pleśniowym
- 2 świeże eryngii
- 1 szt. ser pleśniowy typu brie lub camembert
- Olej lub masło klarowane do smażenia,
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby kroimy na plastry 2- 2,5 cm , lekko solimy i oprószamy pieprzem ,
smażymy na rozgrzanym oleju lub maśle z dwóch stron.
Na każdym plastrze grzyba układamy plasterek sera pleśniowego,
zapiekamy chwile w nagrzanym piekarniku lub na patelni,
do rozpuszczenia sera, można oprószyć zieleniną.
Podawać jako przystawkę wraz z pieczywem i warzywami.
Grzyby kroimy na plastry 2- 2,5 cm , lekko solimy i oprószamy pieprzem ,
smażymy na rozgrzanym oleju lub maśle z dwóch stron.
Na każdym plastrze grzyba układamy plasterek sera pleśniowego,
zapiekamy chwile w nagrzanym piekarniku lub na patelni,
do rozpuszczenia sera, można oprószyć zieleniną.
Podawać jako przystawkę wraz z pieczywem i warzywami.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=73#sigFreeId0bab85d55a
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=73#sigFreeId0bab85d55a
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII