O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Szaszłyki z eryngii i zielonej cebulki
- 2 świeże eryngii
- 1 pęcz. zielonej cebulki
- Olej do smażenia,
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby pokroić wzdłuż na grubsze paski. Cebulkę wraz ze szczypiorem przyciąć na długość grzybów.
Plastry grzybów i cebulki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym oleju , smażymy do zbrązowienia, poczym odwracamy i smażymy na drugiej stronie.
Gotowe szaszłyki przekładamy na ogrzane talerze lub półmisek.
Podajemy z pieczywem i dowolną sałatką warzywną.
Szaszłyki można także grillować lub zapiekać w piekarniku.
Grzyby pokroić wzdłuż na grubsze paski. Cebulkę wraz ze szczypiorem przyciąć na długość grzybów.
Plastry grzybów i cebulki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym oleju , smażymy do zbrązowienia, poczym odwracamy i smażymy na drugiej stronie.
Gotowe szaszłyki przekładamy na ogrzane talerze lub półmisek.
Podajemy z pieczywem i dowolną sałatką warzywną.
Szaszłyki można także grillować lub zapiekać w piekarniku.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=72#sigFreeId1b1c829623
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=72#sigFreeId1b1c829623
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII