SZASZLYKI Z ERYNGII I ZIELONEJ CEBULKI
karadeniz turları ankara web tasarim ingilizce kursu ankara ic mimarlık istanbuldan haberler ankarada haber turkiye gundem haber son dakika guncel haber bugunun haberleri baget yuzuk Free Porn kahramanmaras masaj salonu masaj salonu escort bayan

        

 
 
 

Szaszłyki z eryngii i zielonej cebulki

  • 2 świeże eryngii
  • 1 pęcz. zielonej cebulki
  • Olej do smażenia,
  • sól, pieprz
 
Sposób wykonania:
Grzyby pokroić wzdłuż na grubsze paski. Cebulkę wraz ze szczypiorem przyciąć na długość grzybów.
Plastry grzybów  i cebulki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym oleju , smażymy do zbrązowienia, poczym odwracamy  i smażymy na drugiej stronie.
Gotowe szaszłyki przekładamy na  ogrzane talerze lub półmisek.
Podajemy z pieczywem i dowolną sałatką warzywną.
Szaszłyki można także grillować lub zapiekać w piekarniku.


 

View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=72#sigFreeId1b1c829623



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII



.