bayram turları kayseri hurda senetle araba fethiye escort ankara ic mimarlik almanca kursu Taxi Schiphol deneme bonusu 2023 buca escort ankara escort porno izle ankara escort bayan escort escort ankara escort fethiye fethiye escort

        

 
 
 
 

Zupa z eryngii  na ostro ( dla 4 osób)

  • 2-3 świeże  eryngii
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilii
  • 2-3 jaja
  • 6-8 łyżek śmietanki
  • 1 l rosołu lub bulionu
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • Sól, pieprz  
 
Sposób wykonania:

Na maśle usmażyć  pokrojone w talarki eryngii, pokrojoną cebulkę i pokrojoną paprykę chili.
Ubić jaja ze śmietaną, energicznie  mieszając dolewać powoli wrzący rosół , na koniec  gorące grzyby z cebulką i papryką.
Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w miseczkach, posypane  posiekaną natką z pietruszki lub innych ulubionych świeżych ziół.

View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=71#sigFreeId1187bc0eaa



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII


 
.