O FIRMIE
FORMULARZE
PRZEPISY KULINARNE
Zupa z eryngii na ostro ( dla 4 osób)
- 2-3 świeże eryngii
- 1 cebula
- 1 papryczka chilii
- 2-3 jaja
- 6-8 łyżek śmietanki
- 1 l rosołu lub bulionu
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 pęczek natki z pietruszki
- Sól, pieprz
Sposób wykonania:
Na maśle usmażyć pokrojone w talarki eryngii, pokrojoną cebulkę i pokrojoną paprykę chili.
Ubić jaja ze śmietaną, energicznie mieszając dolewać powoli wrzący rosół , na koniec gorące grzyby z cebulką i papryką.
Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w miseczkach, posypane posiekaną natką z pietruszki lub innych ulubionych świeżych ziół.
Na maśle usmażyć pokrojone w talarki eryngii, pokrojoną cebulkę i pokrojoną paprykę chili.
Ubić jaja ze śmietaną, energicznie mieszając dolewać powoli wrzący rosół , na koniec gorące grzyby z cebulką i papryką.
Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w miseczkach, posypane posiekaną natką z pietruszki lub innych ulubionych świeżych ziół.
View the embedded image gallery online at:
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=71#sigFreeId1187bc0eaa
https://hajduk.pl/?layout=edit&id=71#sigFreeId1187bc0eaa
PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII