Marynowane pieczarki z kurczakiem i rukola
(4 porcje, czas przygotowania: 24minuty)

  • 400g pokrojonych pieczarek

  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek

  • 1 czerwona papryczka chilli

  • 1 zielona papryczka chilli

  • Sok z 2 limonek

  • 1 łyżeczka cukru pudru

  • Mięso z kurczaka pieczone lub z grilla

  • 1 garść rukoli

  1. Wymieszaj oliwę i papryczki na patelni na średnim ogniu. Smaż , często mieszając, przez 4 minuty, do czasu gdy olej będzie gorący. Usuń z ognia. Dodaj ¼ szklanki soku z limonki i cukier, dopraw solą i pieprzem.

  2. Umieść pieczarki w dużej misce. Wlej 3/4 ciepłego dressingu, delikatnie wymieszaj. Przykryj i pozostaw na 30 minut w marynacie, mieszając co 10 minut.

  3. Mięso z kurczaka( bez kości i skóry) pokrój na kawałki. Dodaj go razem z rukolą do pieczarek, delikatnie wstrząśnij aby wymieszać.

  4. Przełóż sałatkę do naczynia, polej pozostałym dressingiem, dopraw solą i pieprzem                





powrót do przepisów


 
.
superbahis