Leczo pieczarkowe

Produkty( na 4-5 osób):

  • pieczarki świeża  50 dag
  • cukinia 30 dag
  • papryka świeża 10 dag
  • pomidor 10 dag
  • kiełbasa typu mielonka 20 dag
  • cebula  20 dag
  • czosnek  1 ząbek
  • natka  pietruszki lub koperku
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzany olej, posolić dodać przyprawy, smażyć aż odparuje woda. Kiełbasę pokroić kostkę i także podsmażyć.  Dodać do niej kolejno: pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę, podsmażone pieczarki,  cukinię i obranego ze skórki pomidora. Dusić razem przez ok. 15 minut, przyprawić do smaku na koniec posypać zielonym koperkiem. Leczo można spożywać jako samodzielne danie obiadowe lub z dodatkami kaszy, makaronu, ryżu lub pieczywa.

 
.
yusuf kisa yusuf kisa bedava bonus veren bahis siteleri kacak iddaa