Sałatka z pieczarek „zimowa”

Produkty(4-6 osób):

  • pieczarki świeże 50 dag
  • papryka świeża lub konserwowa  10 dag
  • natka pietruszki 1 pęczek lub pietruszka mrożona lub suszona
  • kukurydza konserwowa ½ małej puszki
  • sól, pieprz lub vegeta
  • majonez  1 łyżka
  • jogurt  1 łyżka

Sposób wykonania:

Świeże pieczarki pokroić w wzdłuż osi do osobnego naczynia, paprykę pokroić w kostkę, natkę posiekać, kukurydzę osączyć. Tuż przed podaniem pokrojone pieczarki i warzywa połączyć razem z sosem z jogurtu i majonezu. Przyprawić do smaku.  Sałatkę stosować jako samodzielne danie lub dodatek czy przystawkę.

 

.
yusuf kisa yusuf kisa bedava bonus veren bahis siteleri kacak iddaa