Pieczarki ze szpinakiem

Pieczarki ze szpinakiem (produkty na 2-4 osób)

o    świeże pieczarki  50 dag

o    szpinak świeży lub mrożony( najlepiej  w liściach) 50 dag

o    masło 10 dag

o    ser topiony lub parmezan  10 dag

o    śmietanka 2-3 łyżki

o    czosnek 1 ząbek

o    cebula( niewielka)  1 szt.

o    sól, pieprz,

Sposób wykonania:

Świeże pieczarki pokroić w talarki. Wrzucić na rozgrzane masło i zaraz posolić, gdy odparują, można lekko podsmażyć, ale nie rumienić! Na maśle zeszklić pokrojoną cebulkę i czosnek, dodać świeży umyty szpinak ( bez ogonków!). Jeżeli będzie to szpinak mrożony, rozmrozić go przed duszeniem. Szpinak dusić razem z cebulką i czosnkiem do odparowania. Lekko posolić, dodać ser i śmietankę i dusić ok. 5 minut. Szpinak  można pomieszać  razem z podsmażonymi pieczarkami, lub podać na jednym półmisku, kładąc obok siebie szpinak i pieczarki. Szpinak z pieczarkami  można stosować jako dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, ryżu, lub jako samodzielne danie.

 

.
yusuf kisa yusuf kisa bedava bonus veren bahis siteleri kacak iddaa