Placuszki pieczarkowe

Produkty( na 5- 6 osób):

  • pieczarki  świeże   50 dag
  • jaja świeże  2 sztuki
  • mleko  1/4 szklanki
  • płatki owsiane 2 pełne łyżki
  • mąka ziemniaczana  1 pełna łyżka
  • masło świeże  1 pełna łyżka
  • cebula  1 duża sztuka lub  1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, vegeta
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

Umyte jaja i mleko rozbijamy  w naczyniu,  dodajemy płatki owsiane, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz. Odstawiamy na kilka minut, od czasu do czasu mieszając.

Pieczarki  kroimy na małe kawałki, lub ścieramy na grubej tarce jarzynowej, przyprawiamy solą i   pieprzem lub przyprawa  typu vegeta, Podsmażamy  je na połowie  masła, aż do odparowania wody. Pokrojona cebulę lub szczypiorek, czosnek szklimy na reszcie masła. Podsmażone produkty  łączymy razem z masą z jaj, mleka i płatków owsianych . Kładziemy łyżką niewielkie placuszki na rozgrzany olej i  smażymy z dwóch stron. Podajemy jako samodzielne danie z dodatkiem sałatki  warzywnej.

 

.
yusuf kisa yusuf kisa bedava bonus veren bahis siteleri kacak iddaa