Gołąbki z pieczarkami

Produkty( na 5-6 osób):

  • pieczarki  świeże  1kg
  • ryż 15 dag
  • kasza 15 dag
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cebula 2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • kapusta włoska lub biała 1 główka
  • kostka rosołowa 1 szt
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Sposób wykonania:

Z kapusty wyciąć głąb. Obgotować  ją w osolonej wodzie, oddzielić pojedyncze liście( zbyt duże liście przekroić na pół). Pieczarki podsmażyć , przyprawić, zmielić lub drobno posiekać. Ryż i kaszę ugotować na sypko, cebulę podsmażyć za złoty kolor, czosnek zmiażdżyć . Z tych wszystkich produktów przygotować  masę, dodając umyte, rozbite jaja i bułkę tartą. Przyprawić ją  do smaku solą , pieprzem. Wyrobioną  masę zawijać w sparzone liście kapusty. W brytfance , głębokiej patelni lub garnku sporządzić  wywar z kostki rosołowej i koncentratu pomidorowego. Układać  ciasno gołąbki, jeden przy drugim. Dusić pod przykryciem w czasie od 0,5- 0,45 minut lub zapiekać w piekarniku.

 

.
yusuf kisa yusuf kisa bedava bonus veren bahis siteleri kacak iddaa