Zupa pieczarkowa z lanymi kluseczkami

Produkty( na 5-6 osób):

  • pieczarki świeże  50dag
  • masło 1 łyżka
  • kostka rosołowa
  • mąka pszenna   2 łyżki
  • jaja  2 sztuki,
  • śmietana  słodka ½ szklanki,
  • natka  pietruszki 1 pęczek

Sposób wykonania:

Pokrojone pieczarki wrzucić na  rozgrzane masło, posolić. Dusić ok. 10-15 minut. Z kostki rosołowej przygotować wywar. Do wywaru wrzucić uduszone pieczarki  i gotować 15 minut. Z jajek i mąki zrobić  ciasto na lane kluseczki. Ciasto „lać” na gotującą  się  zupę,  po czym odstawić, dodać  śmietanę i posiekaną  zieleninę .Przyprawić  do smaku sola i pieprzem.

 

.
yusuf kisa yusuf kisa bedava bonus veren bahis siteleri kacak iddaa