Pieczarki z grilla faszerowane z serem

  • pieczarki duże otwarte ( 60-100 mm) po 2 -4 szt. na osobę)

  • 1 łyżka masła klarowanego

  • ser typu camembert

  • cebulka , natka pietruszki

  • przyprawy wg. uznania

  • starty ser do posypania

  • tacka do grillowania

Sposób przyrządzania: Sporządzić farsz: z pieczarek usunąć nóżki, pokrojone podsmażyć z cebulką, dodać  ser pleśniowy, mieszając na ogniu aż do jego rozpuszczenia  i połączenia z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku. Dodać  pokrojoną natkę pietruszki lub inną zieleninę. Kapelusze pieczarek oprószyć solą  I pieprzem ziołowym,  wypełnić  farszem, posypać startym serem.  Grillować  na tacce, przykrytą folią aluminiową lub zapiekać w piekarniku. Można przyozdobić kolorowymi warzywami i zieleniną. Podawać z ulubionymi warzywami.

 

View the embedded image gallery online at:
http://hajduk.pl/?layout=edit&id=83#sigFreeId715f7d64a4



 
.
superbahis