Sałatka z  różnych sałat i z  grzybami eryngii ( dla 4 osób)

  • 2 świeże eryngii
  • 1 łyżka oleju  lub masła klarowanego do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Zestaw dowolnych sałat- 4 porcje
  • Sos sałatkowy: olej , przyprawy
 
Sposób wykonania:
Eryngii pokroić na plasterki na grubość ok. 1 cm, przyprawić wg uznania,
usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zestaw sałat przygotować  i wymieszać z swoim ulubionym sosem sałatkowym,
posypać przygotowanymi grzybami.
Podawać jako samodzielne danie, z pieczywem lub jako dodatek.

 


View the embedded image gallery online at:
http://hajduk.pl/?layout=edit&id=78#sigFreeIdbf987c0ed3



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII

 
.
superbahis