Eryngii zawijane  w plastrach sera

  • 2 świeże eryngii
  • kilka kawałków kolorowej papryki
  • 4 plastry sera (gouda, rycki, edamski)
  • olej do smażenia, sól , pieprz, zielenina do dekoracji
 
Sposób wykonania:
Pokrojone wzdłuż przyprawione eryngii smażymy z 2 stron.
Na plastrach sera układamy eryngii i pokrojoną w wąskie paski kolorową paprykę.
Zwijamy ciasno plastry sera wraz z grzybami i papryką (można spiąć wykałaczką).
Smażymy nadziane roladki  serowe na patelni , na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron,
możemy zapiekać w dobrze  nagrzanym piekarniku lub też grillować.  
Podajemy z pieczywem i warzywami.

View the embedded image gallery online at:
http://hajduk.pl/?layout=edit&id=77#sigFreeIde82933d668



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII

 
.
superbahis