Eryngii z topinamburem

  • 2 eryngii
  • 8 bulw topinambura
  • Olej lub masło klarowane do smażenia
  • Sól ,pieprz
  • 1 łyżka zrumienionej bułki tartej
  • Natka zieleniny do przybrania
 
Sposób wykonania:
Topinambur obieramy i kroimy wzdłuż  w   1,5- 2 cm podłużne słupki, gotujemy ok. 7-10 minut w lekko osolonej wodzie.
W  tym czasie pokrojone  wzdłuż i przyprawione solą i pieprzem grzyby smażymy na  złoty kolor z dwóch stron.
Równocześnie  wszystko wyjmujemy na talerz lub półmisek,
topinambur posypujemy zrumienioną bułka tartą i roztopionym masłem.
Dekorujemy posiekaną zieleniną.

View the embedded image gallery online at:
http://hajduk.pl/?layout=edit&id=74#sigFreeIdfbb4861f5e



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII

 
.
superbahis