Szaszłyki z eryngii i zielonej cebulki

  • 2 świeże eryngii
  • 1 pęcz. zielonej cebulki
  • Olej do smażenia,
  • sól, pieprz
 
Sposób wykonania:
Grzyby pokroić wzdłuż na grubsze paski. Cebulkę wraz ze szczypiorem przyciąć na długość grzybów.
Plastry grzybów  i cebulki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym oleju , smażymy do zbrązowienia, poczym odwracamy  i smażymy na drugiej stronie.
Gotowe szaszłyki przekładamy na  ogrzane talerze lub półmisek.
Podajemy z pieczywem i dowolną sałatką warzywną.
Szaszłyki można także grillować lub zapiekać w piekarniku.


 

View the embedded image gallery online at:
http://hajduk.pl/?layout=edit&id=72#sigFreeId1b1c829623



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII



.
superbahis