Zupa z eryngii  na ostro ( dla 4 osób)

  • 2-3 świeże  eryngii
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilii
  • 2-3 jaja
  • 6-8 łyżek śmietanki
  • 1 l rosołu lub bulionu
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • Sól, pieprz  
 
Sposób wykonania:

Na maśle usmażyć  pokrojone w talarki eryngii, pokrojoną cebulkę i pokrojoną paprykę chili.
Ubić jaja ze śmietaną, energicznie  mieszając dolewać powoli wrzący rosół , na koniec  gorące grzyby z cebulką i papryką.
Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w miseczkach, posypane  posiekaną natką z pietruszki lub innych ulubionych świeżych ziół.

View the embedded image gallery online at:
http://hajduk.pl/?layout=edit&id=71#sigFreeId1187bc0eaa



PRZEPISY KULINARNE z ERYNGII


 
.
superbahis